Nakenhet och kroppsskam

Jag var på gymmet i morse och i vanlig ordning är det alltid intressant att titta på folk, denna gången i omklädningsrummet. (Okej, det där lät creepy, men jag menar på att mer sociologiskt sätt. Typ)

Jag har, enligt gängse norm, en rätt avslappnad syn på det här med kroppen och nakenhet, jag tänker att råkar nån se nåt de inte sett innan så är det väl deras problem. Gemensam bastu gör man naken, så det så, och bad i skogssjöar. Gå omkring på stranden i bikini däremot kan jag känna mig oerhört obekväm med, konstigt nog.

Hursomhelst, imorse, tjejernas omklädningsrum, fyra personer där. Fyra sätt att klä om. Jag som står naken och smörjer in mig, andra ändan av spektrat tejejn som har en gigantisk handduk, tar på sig underkläderna och tröjan utanpå den, och sen tröja innan handduken ryker. I ett rum med tjejer. Jagundrar så varför? Kära vän, ville jag säga, din kropp har precis tagit dig igenom ett träningspass astidigt en morgon, älska den! Jag önskar så att kroppen kunde få vara just det den är, ett verktyg att göra stora och bra saker med, inte att dölja och skämmas för, varken i bikini p åstranden eller i omklädningsrummet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s