Italiensk byråkrati och dess konsekvenser

IMG_2793
Bubbelklubben, i dess begynnelse, postraceswim i Nice.

Jag är medlem i rätt många olika sällskap/klubbar/grupper som har med löpningen att göra, med de allra, allra viktigaste är Bubbelklubben, starten och anledningen till mitt långdistansliv och de människor som kan få mig att skratta nonstop en hel helg. Vi är ett gäng på åtta som för varje år åker till en europeisk stad och springer ett halvlångt lopp, dricker bubbel och badar bubbelpool men framförallt, har så vansinnigt roligt att träningsvärken mest hamnar i magen efter alla skratt istället för benen efter löpningen. I år skulle det loppet vara Memorial Stefano Ballardini, ett 15kmlopp längs Gardasjön. Men så postar de detta:

Due to an official Italian Governement disposal, the Lake Garda Marathon and the other events during that weekend will be scheduled on the 27/28 October 2018. The decision is taken in order to guarantee to every Italian participant the opportunity to the exercise the right to vote.

Jaha? En vecka senare alltså. Tydligen ngt regionalval och misstförstå mig rätt, jag stöder verkligen rätten till att rösta, men detta kan ju inte ha kommit som en nyhet? Vi (och en massa andra internationella löpare) har bokat flyg, hyrbil, boende sedan månader tillbaka-för att inte tala om fixat ledighet, åtta stycken på samma vårdarbetsplats-det ändrar man inte i en handvändning.

Vi åker ändå. Springer samma vackra sträcka för oss själva (och antagligen flera till), äter och dricker gott, skrattar och umgås. Det blir fint, men inte samma sak, loppen förenar, får oss att känna oss som något större tillsammans.

Sen smyger förståss nästa fråga sig på också; Vad ska jag träna inför nudå?? Jag har ju vårens lopp, men jag var liksom inte riktigt klar med loppsäsongen än, känns det som. Nån som har ett förslag på något hyfsat Mälardalsnära under hösten?

4 reaktioner på ”Italiensk byråkrati och dess konsekvenser

 1. Johanna Flygare

  Göteborg marathon 13:e oktober eller Växjö helgen efter? Jag börjar själv överväga endera, men vet inte ens om det går rent logistikmässigt. Nu slog jag ju mitt tidigare rekord på milen så måste ju också ha något nytt, ska bara bli frisk från förkylning först…

  Gilla

  1. Lisa

   Jag skulle ju bara springa 15kmloppet, så en mara känns lite långt. Men Åstadsloppet i Örebro 13/10 kanske…finns från 5-21 km. Inte lika glamoröst som Garda, men vad gör man inte.

   Gilla

 2. Pingback: Man kanske skulle planera lite? – Löparlisa

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s