New Yorkbonanza; resan dit

Jag valde att åka med Springtime till NY, något jag var skeptisk till men som jag tidigare skrivit, visade sig vara superkul!

Jag valde att åka till NY så sent som fredagen, loppet är på söndag, för att inte hinna ställa om dygnet så mkt innan loppet, man skulle ju ändå gå upp supertidigt. Som alltid när man åker transatlantiskt var det förmiddagsavgång från Arlanda. Mina tips för flygresan;

  1. Stödstrumpor!! Man blir tung i benen av så långt stillasittande och två dagar innan ett maraton vill man verkligen inte det! gå också upp och gå lite i gången med jämna mellanrum eller gör ett sånt där pausjympaprogram. En lite triggerpunktsboll att rulla på lite olika ställen av stela ben också
  2. Matsäck! Så tätt inpå ett maraton vill man inte hamna i att bli alldeles tom på energi, ju, och flygplansmat är oftast mkt sparsam och inte alltid så kul. Jag hade en rejäl vattenflaska, lite smoothie, chips och kex med mig i handbagaget. (fick förståss köpa en del på Arlanda efter säkerhetskontrollen, man får ju inte ta med vadsom helst)
  3. Ät ordetligt innan. Se ovan
  4. Egentligen är ju sju timmars inaktivitet perfekt två dagar innan ett lopp. Njut av att det är bra för dig att göra ingenting, och spara dina ben.
  5. Packa det viktigaste i god tid. Jag var helt förvirrad innan avresan.
  6. Njut och gå in i bubblan. Du är på väg till en fantastisk upplevelse.

KSUUaLl5Rnqin9MfwcmHQQ

Bjuder återigen på en tillbakablick om hur det faktiskt var;

Den väldigt långa berättelsen om Lisas maratonresa.
Del 1: Lite resfeber kanske?

Torsdag 2/11. Lisa är på jobbet och administrerar. Uppmärksamhetsspannet är ungefär 10 sekunder. Skickar Mail till fel personer. Lyckas radera en viktig fil. Åker hem.
Handlar mat men får gå tillbaka tre gånger för att jag glömt saker, kassörskan fnissar åt mig.
När hon kommer hem går hon in i förnekelse och glor på Netflix istället för att packa. Vid 22 blir hon lite stressad och slänger ner lite random saker i en väska. Blir spännande att öppna väskan sen.
Fredag 3/11
Hur tidigt kan man gå upp? Försöker göra en espresso men glömmer att ställa koppen under maskinen. Tackar gudarna för att jag klev upp tidigt och sanerar espressoimpregnerat kök.
Får panik ungefär var tredjeminut när jag tittar på ugnsklockan. ”Helvete, jag har försovit mig, flygbussen går om en kvart” och efter 15 SEK panik kommer jag på att den klockan går på sommartid. Lugn i tre minuter. ”Helvete, jag har försovit mig, flygbussen går om en kvart” and repeat…
Tappar bort telefonen. På köksbordet.
Lyckas i alla fall köra rätt väg till stan och har fått kaffe som är i en mugg denna gången.
Fortsättning följer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s