Mina fötters bästa vänner

Jag har primadonnafötter. Eller nån sorts genetisk svaghet i huden kanske, för jag kan inte titta på ett par skor utan att få skav. Jag har fått skav av väl insprugna favoritskor, av nya skor, av sandaler, allt! Jag gick ett par mil på skidor på Helagsfjället utan hud över huvud taget på hälarna för ett par år sedan när jag hade hyrda pjäxor. (Det var inte kul. Nu har jag köpt nya). Jag har heller aldrig en komplett uppsättning tånaglar.
Jag har också en tendens att så snart nåt krånglar sätter det onda sig i foten-plantarfasciit avverkades för ngt år sedan, en hallux valgus som är rätt ful har jag, lite konstiga fotledsbesvär.

Så, åren har lärt mig att i en rätt rung träningsperiod som jag har nu gäller det att ta hand om sina fötter! Jämt. Här kommer mina bästa tips!

  • Foamroller eller boll. Jag har en lite rulle och en liten boll från Blackroll, som jag bär med mig överallt, och knådar ut diverse ömma punkter på fotsulan med. Närhelst tillfälle ges, typ på jobbet vid skrivbordet, framför tvn.
  • Rituals Ritual of Dao soothing night balm. Egentligen en riktigt fet handkräm men det är den enda fotsalva som biter ordentligt på mina torratorra fötter. VARJE kväll. (Men, ett tips, sätt på strumpor efteråt, går man omkring blir det typ permanenta fettspår på golven. Och min iPhone har permanenta fetthinnor på skärmen 😉 )
  • Tejp. Bäst är Leukoplast, finns på Apoteket. Så fort jag börjar känna minsta lilla tendens till ömhet längs hålfoten (typ plantarfasciitvarning) slår jag in hela oten i en sorts tejppjäxa en vecka eller så
  • Sportslick. Silikonbaserat triatletantiskavsalva. Smörjs exakt överallt inför långpassen, har hjälpt jättebra mot många skav
9LNbXFXGTyyCacOloeIBTg
Primadonnafot med hel stortånagel! Inte en vanlig syn

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s